Bosenská torta bez múky s orechami a čokoládou

Zázrak. Nič menej.

Koľko to trvá

Hodinu a pol s pečením, chladenie podľa počasia.

Ako sa to robí

Bielka poriadne vyšľaháme dotuha. Postupne prisýpame cukor. Vyšľaháme veľmi hustú penu. Do nej opatrne varechou zapracujeme nasekanú čokoládu,  orechy a šprc rumu. Masu dáme do tortovej formy. Tu nevymastíme, na dno dáme papier na pečenie.

Pečieme na 180 stupňov asi 50 minút. Trúbu neotvárajte najmenej pol hodinu. Keď sa začne zhora pripekať, dajte na vrch papier na pečenie.

Necháme 10 minút vo vypnutej otvorenej rúre. Necháme vychladiť, najlepšie dole hlavou na dvoch varechách. Odstránime formu a papier a posypeme práškovým cukrom.

Finta

Bielka, keď ich šľaháme na sneh, sa nezrazia. Nebojte sa, poriadne ich vyšľahajte. Aj 20 minút. To je kľúčové, to drží tortu vo forme.

Nákupný zoznam

9 bielok, 350 g kryštálového cukru, 350 g pomletých vlašských orechov, 150 g horkej čokolády nasekanej nadrobno, štamprlík rumu, práškový cukor na posypanie.

 

 

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!