Bravčové karé v kari omáčke

Rýchle, dobré jedlo.

Koľko to trvá

30-40 minút

Ako sa to robí

Karé bez kosti nakrájame na rezne, posolíme, pokoreníme čiernym korením a kayenským korením. Každý rezeň zabalíme do tenkého plátu slaniny a poukladáme do zapekacej misy.

Omáčku spravíme z jednej kyslej a jednej sladkej smotany, soli, lyžičky cukru, malej konzervy paradajkového pretlaku, 3 lyžičiek kari korenia a petržlenovej vňate.

Zamiešame a nalejeme na mäso.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 20 – 30 minút.

Ozdobíme zelenou vňaťou a podávame s ryžou.

Nákupný zoznam

1 kg chudého karé bez kosti, 1 kyslá smotana, 1 smotana na varenie, 1 balík na tenké plátky nakrájanej slaniny, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, soľ,  cukor, čierne korenie, kayenské korenie, kari korenie, petržlenová vňať.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!