Bravčové plece pomaly pečené

Vydržte a uvidíte! Fantázia!

Koľko to trvá

Aj s odležaním 10 hodín

Ako sa to robí

Bravčové plece umyjeme, osušíme, osolíme a okoreníme. Potrieme marinádou zo všetkých strán a dáme piecť buď na napoly rozkrájané cibule, alebo na mriežku. Ak máme mriežku, dáme 2 cibule dookola.

Pečieme 8-9 hodín na 100 stupňov podľa veľkosti mäsa. Po vypnutí môžeme nechať dôjsť v trúbe.

Marinádu pripravíme z 1 lyžičky soli, 3 lyžičiek sladkej mletej papriky, lyžice medu, alebo cukru, 5-6 strúčikov cesnaku a oleja.

Finta

Keď chcete mäso podávať hneď, je dobré ho nechať odpočinúť aspoň 15-20 minút.

Nákupný zoznam

Bravčové plece (ideálne s kosťou), soľ, korenie. Na marinádu soľ, červená mletá paprika, 2-4 cibule (podľa toho, či pečiete na mriežke, alebo nie), 5-5 strúčikov cesnaku, asi 1 deci oleja, lyžica medu, alebo cukru.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!