Broskyňový koláč „Galette“

Jednoduchý a fajn. Málo sladký.

Koľko to trvá

S pečením hodinu

Čo potrebujeme

150 g hladkej múky, 120 g studeného masla, 2 lyžice práškového cukru, 1 vajce, štipku soli

4 broskyne, 350 g jemného tvarohu, 2 žĺtka, 1 citrón, 1 lyžicu škrobu

Na posypanie práškový cukor a lístočky mäty.

Ako na to

Múku, cukor, soľ zmiešame a spracujeme na mrvenicu so studeným maslom. Pridáme vajce, spravíme cesto, dáme na pol hodinu do chladničky.

Tvaroh, žĺtky, med, škrob, kôru a šťavu z polovice citróna dohladka vymiešame.

Broskyne nakrájame na tenké polmesiačiky.

Cesto vyvaľkáme na koleso, dáme na plech s papierom na pečenie. Do stredu vylejeme tvaroh, rozotrieme asi 3 cm ok’d okraja. Na to poukladáme broskyne.

Okraje koláča prehodíme na koláč. Pečieme na 180 stupňov asi pol hodiny – 45 minút.

Poprášime cukrom a ozdobíme lístočkami mäty.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!