Bryndzové halušky

Klasické, poctivé, len bryndza a slanina.

Koľko to trvá

Max pol hodiny

Ako sa to robí

Staré surové zemiaky nestrúhame najemno, necháme odkvapkať v sitku. Zamiešame s lyžičkou soli a hladkou múkou na polopevné cesto. Z cesta hádžeme halušky do vriacej vody.

Keď vyplávu, vyberieme ich do misy s rozmrvenou bryndzou a premiešame.

Medzitým nakrájame na kocky slaninu, najlepšie oravskú a opražíme na oleji do chrumkava. Masť zlejeme cez sitko.

Slaninou posýpame ešte horúce halušky.

Finta

Halušky zjedzte hneď, zohriate chutia ináč.

Nákupný zoznam

Na 4 porcie: 1 kg starých zemiakov, 30 dg múky (cca), 300 g bryndze, 250 g slaniny, soľ, voda.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!