Bryndzový posúch

Slaný kysnutý koláč s bryndzou a kôprom je báječný. Skúste ho, je to ľahké.

Koľko to trvá

10 minút kvások, 10 minút miesenie, 45 minút kysnutie cesta, 45 minút pečenie.

Ako sa to robí

Pol kocky droždia rozdrobíme v troche mlieka s lyžičkou cukru. O 10 minút dáme do misy, pridáme pol kila polohrubej múky, pol lyžičky soli, 70 g zmäknutého masla, alebo deci oleja,  1,5 – 2 deci vlažného mlieka, 1 vajce, 1 žĺtok.

Dôkladne vymiesime ručným miesičom na hladké cesto a necháme prikryté kysnúť pri izbovej teplote 45 minút.

Cesto vylejeme na omastený plech, bohato posypeme bryndzou (asi 300-350 g) a kôprom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 45 minút.

Finta

Ak chcete hustejšie cesto, kľudne pridajte múky.

Nákupný zoznam

Polohrubá múka, 2 vajcia, maslo, mlieko, cukor, soľ, bryndza, kôpor.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!