You are currently viewing Cestoviny s kačacím mäsom

Cestoviny s kačacím mäsom

Výdatné a fantastické Paccheri Giganti –  „rúry“ s kačacím mäsom.

Koľko to trvá

3 hodiny

Ako sa to robí

Na studenú panvicu dajte kačacie stehná zo strany, kde majú kožu a opekajte asi 10 minút, otočte a opečte z druhej strany. Vyberte na tanier. Časť masti zlejte, opečte cibuľku a cesnak, poprášte lyžicou hladkej múky, opražte. Zalejte červeným vínom, vývarom, alebo vodou, vložte konzervované krájané paradajky, posoľte, okoreňte, pridajte rozmarín a bobkový list, lyžicu cukru a dobre premiešajte. Vložte stehná a nechajte dusiť na miernom ohni 2 hodiny.

Stehná vyberte, vidličkou natrhajte na kusy a vložte naspäť do omáčky.  Vyberte bylinky. Nalejte deci mlieka a povarte 10 minút. Keď je omáčka prihustá, zrieďte vodou z cestovín.

Cestoviny uvarte v slanej vode al dente a pridajte k omáčke.

Posypte parmezánom a bazalkou.

Finta

Použite veľké cestoviny, môžete aj canelloni, alebo veľké mušličky.

Nákupný zoznam

2 kačacie stehná, 150 ml dobrého červeného vína, 150 ml vývaru, alebo vody, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, 1 konzerva krájaných paradajok, rozmarín, bobkový list, soľ, korenie, 1 deci mlieka, 1 lyžička kryštálového cukru, pol balenia cestovín Paccheri, alebo veľkých mušličiek, parmezán, bazalka na ozdobu.

Pridaj komentár