Cordon bleau – plnený teľací rezeň de Luxe

Pravý Cordon (nie Gordon) bleau je z teľacieho mäsa, kvalitnej šunky a ementálu.

Stojí to za to!

Koľko to trvá

pol hodinu

Čo potrebujeme

Teľacie mäso, napríklad falošnú sviečkovú, alebo karé, či pekné chudé stehno, ementál, goudu, alebo raclette, farmársku šunku, vajcia, strúhanku, mleté mandle, vajcia a hladkú múku na obal, olej na vysmážanie, soľ.

Ako na to

Mäso narežeme na plátky hrubé asi 3 centimetre. Každý narežeme asi 1 cm od konca. Otvoríme, naklepeme cez fóliu, osolíme.

Na rezne poukladáme syr a šunku a zaklopíme. Pritlačíme, obalíme v hladkej múke, prešľahaných vajciach a strúhanke zmiešanej s mletými mandľami 1:1.

Vysmážame na oleji naraz. Rezne neukladáme a nevyberáme po jednom, keď už sa ostatné dlhšie smažia. Vtedy sa olej ochladí a vysmážanie nie je kvalitné.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!