Cisársky trhanec – Kaiserschmarrn

Cisársky trhanec – Kaiserschmarrn

Čo to je

Najobľúbenejší dezert Franz Josefa. Príjemné, rýchle, ľahké.

Koľko to trvá

Príprava 10 minút, pečenie 15, dokončenie 10.

Ako sa to robí

4 vajcia – oddeliť, spravte polotuhý sneh so štipkou soli a 1 vanilkovým cukrom. Na cesto vyšľahajte žĺtka, 150 g múky, 50 g roztopeného masla, lyžicou kryštálového cukru a hrsťou v rume naložených hrozienok. Spojte s bielkami, dajte na panvicu a upečte z oboch strán na panvici.

Medzitým povarte jahody s cukrom.

Trhanec na panvici potrhajte, polejte jahodovou maškrtou, posypte práškovým cukrom a podávajte.

Finta

Trhajte, ako sa vám podarí. Dobré je to vždy.

Nákupný zoznam

4 vajcia, 50 g masla, lyžica cukru, vanilkový cukor, hrozienka v rume, 150 g polohrubej múky, 300 g jahôd, cukor.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!