Závin z lístkového cesta s jablkami a sušeným ovocím

Rýchly a jednoduchý, pritom výborný.

Tento recept je od zrejme najlepšieho cukrára u nás. Trochu som ho upravila. Vylepšila.

Do misy nakrájajte 4 ošúpané jablká, pridajte 10 dg nakrájaných sušených marhúľ, 10 dg nakrájaných sušených sliviek, hrsť hrozienok, veľkú hrsť nahrubo potlčených vlašských orechov, šťavu z jedného citróna, nastrúhanú kôru z citróna, pol sáčku škoricového cukru, alebo len lyžičku škorice a pol sáčku vanilkového pudingového prášku.

Zamiešajte.

Rozprestrite dve lístkové cestá, na každé dajte polovicu náplne a zaviňte.

Položte na plech vystlaný papierom na pečenie a konce a všetky spoje a možné únikové cesty, kadiaľ by mohla vytiecť šťava z koláča, potrite vodou a pritlačte.

Pečte na 150 stupňov asi pol hodiny.

Podávajte poprášené práškovým cukrom s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Finta

V koláči sa udejú veci, že cukor zo sušeného ovocia sa premieša so šťavou z jabĺk, tým ju osladí a pudingový prášok ju zahustí, aby nevytiekla. Citrón a škorica dokonajú veľdielo.  Výsledok je rozprávka!

 Nákupný zoznam

2 lístkové cestá, 4 jablká, 10 dg sušených marhúľ, 10 dg sušených sliviek, hrsť hrozienok, hrsť vlašských orechov, vanilkový pudingový prášok, citrón, škoricový cukor, alebo škorica.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!