Domáci puding

Lahodný a plný zdravého mlieka a žĺtkov.

Koľko to trvá

Asi 15 minút, chladenie 4 hodiny

Ako sa to robí

Vanilkový lusk rozrežeme ostrým nožom po dĺžke. Vyškriabeme dreň. Do hrnca nalejeme asi 2 deci mlieka, štipku soli a dreň aj lusk vanilky. Necháme povariť.

Lusk vyberieme.

Do misy nalejeme zvyšok mlieka, rozšľaháme v ňom žĺtka, cukor a škrob. Postupne za neustáleho šľahania vlejeme do vriaceho mlieka. Za trvalého šľahania metličkou necháme zhustnúť.  Ak chceme čokoládový puding, rozmiešajme v ešte horúcom pudingu roztopenú čokoládu.

Odstavíme z ohňa a ešte asi minútu miešame. Nalejeme do vodou vypláchnutých misiek a necháme vychladiť.

Nákupný zoznam

1 l plnotučného mlieka, 1 vanilkový lusk, 6 čerstvých žĺtkov, 100 g kryštálového cukru, 80 – 100 g škrobu podľa toho, akú hustotu si prajeme, štipka soli.

Ak chceme čokoládový puding, 100 g horkej čokolády.

 

 

 

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!