You are currently viewing Domáci puding

Domáci puding

Lahodný a plný zdravého mlieka a žĺtkov.

Koľko to trvá

Asi 15 minút, chladenie 4 hodiny

Čo potrebujeme na 4-6 porcií

1 l plnotučného mlieka

1 vanilkový lusk

6 čerstvých žĺtkov

100 g kryštálového cukru

80 g škrobu

štipku soli

Ak chceme čokoládový puding, 100 g horkej čokolády.

Ako sa to robí

Vanilkový lusk rozrežeme ostrým nožom po dĺžke. Vyškriabeme dreň. Do hrnca nalejeme asi 2 deci mlieka, štipku soli a dreň aj lusk vanilky. Necháme povariť.

Lusk vyberieme.

Do misy nalejeme zvyšok mlieka, rozšľaháme v ňom žĺtka, cukor a škrob. Postupne za neustáleho šľahania vlejeme do vriaceho mlieka. Za trvalého šľahania metličkou varíme do zhustnutia.

Ak chceme čokoládový puding, rozmiešame v ešte horúcom pudingu roztopenú čokoládu.

Odstavíme z ohňa a ešte asi minútu miešame. Nalejeme do vodou vypláchnutých misiek a necháme vychladiť.