Domáci tvaroh

Z kyslého mlieka vytvoríte megasuperpotravinu. Ľahko a rýchlo.

Koľko to trvá

Kysnutie mlieka 2 dni, výroba tvarohu max 20 – 30 minút, odtečenie 30 minút

Ako sa to robí

Skysnuté mlieko dáme na najmenší plameň. Keď sa tvaroh začne zhlukovať  do rôsolovitej konzistencie a oddeľovať srvátka, jemne premiešajte, nechajte ešte 10 minút zohrievať. Preceďte buď cez husté sito, alebo cez plátno.

Finta

Na tvaroh musíte použiť len čerstvé mlieko, nie trvanlivé.  Tvaroh sa nesmie variť, ani veľmi zohriať. Hrniec musí byť na dotyk teplý tak, že naň kľudne položíte ruku.

Nákupný zoznam

Čerstvé, najlepšie plnotučné farmárske mlieko.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!