Grilované bravčové karé s novými zemiakmi a paradajkovým šalátom – rýchly recept

Blesková, zdravá a výdatná večera pre celú rodinu a priateľov.

Najprv umyjeme zemiaky, nakrájame na 2-3 milimetrové kolieska, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie, posolíme, pokvapkáme olejom, pridáme 2-3 rozpolené hlávky cesnaku a vetvičku rozmarínu. Pečieme v trúbe na 200 stupňov dochrumkava.

Netrvá to dlho, tak 20 minút. Sledujte priebežne, časy sa líšia od množstva, hrúbky a typu zemiakov.

Plátky karé naklepeme, posolíme, pokoreníme čerstvo namletým čiernym korením, potrieme medovou horčicou, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme na rozpálenej grilovacej (alebo aj normálnej) panvici z oboch strán.

Čerstvé paradajky stačí nakrájať, pridať soľ, bazalku a panenský olivový olej – zamiešame a skvelý šalát je hotový.

Ja mám najradšej namiesto soli rozdrobenú fetu. Vtedy netreba soliť.

Finta

Cesnak sa krásne upečie, vytlačte ho a potrite ním hotové maso.

Fantázia!

Nákupný zoznam

Na mäso:

Bravčové karé (s kosťou, alebo aj bez kosti), soľ, korenie, medová horčica, olivový olej

Na zemiaky:

Zemiaky, cesnak, soľ, korenie, olej

Na šalát:

Paradajky, bazalka, panenský olivový olej, soľ.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!