Hamburger „Road 66“

Klasický, jednoduchý, dobrý.

Koľko to trvá

Chvíľku

Ako na to

Mleté mäso premiešame so soľou, korením a sušeným cesnakom. Vypracujeme ploché placky, dáme na chvíů do chladničky.

Pripravíme majonézu.

Mäso grilujeme na strednej teplote (200 stupňov) asi 5-8 minút z každej strany – podľa hrúbky.

Na poslednú minútu položíme na každé mäso plátok toastového syra.

Na grile krátko opražíme polovičky žemlí, aby schrumkaveli.

Na spodnú žemľu natrieme majonézu, na ňu položíme list šalátu, plátok paradajky, mäso a prikryjeme vrchnou časťou žemle.

Finta

Placku vytvarujte širokú, pri grilovaní sa zrazí.

Nákupný zoznam

500 g mletého mäsa, ideálne hovädzieho, môže byť aj časť bravčového, lyžička soli, lyžička sušeného cesnaku, čierne korenie, majonéza, hlávkový šalát, 1 veľká paradajka, 4 plátky toastového syra, 4 hamburgerové žemle.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!