Jablkový mrežovník z lineckého cesta

Úplne najlepšia verzia mrežovníka z lineckého cesta.

Koľko to trvá

Príprava pol hodinu, pečenie 45 minút

Ako sa to robí

Na dosku dáme preosiatu múku, cukor, vanilkový cukor. Pridáme studené nastrúhané maslo, spracujeme na sypkú drobenku medzi dlaňami. Spravte čo najmenšie hrudky. Pridáme vajce a žĺtok a rýchlo vytvarujeme hladké cesto. Bochník uložíme na pol hodiny do chladničky.

Ošúpeme 2 kilá jabĺk, nakrájame ich a dáme variť s citrónovou šťavou a jedným škoricovým cukrom a ak chcete, aj jedným vanilkovým cukrom.

Uvaríme, necháme vychladiť.

Z cesta odrežeme 2/3, vyvaľkáme na pomúčenom papieri na pečenie a papier s cestom presunieme na plech. Na cesto rozprestrieme jablká a zo zvyšku cesta spravíme mriežky tak, že ho vyvaľkáme a nakrájame radielkom, alebo nožom na pásiky.

Pečieme na 180 stupňov asi 45 minút.

Finta

Cesto spravte presne podľa postupu. Len tak bude naozaj krehké a dobré.

Nákupný zoznam

400 g hladkej múky, 180 g práškového cukru, 350 g masla, 2 vanilkové cukry, 1 vajce, 1 žĺtok, 2 kg jabĺk, 1 škoricový cukor, 1 citrón.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!