Jarná zeleninová polievka

Z úplne čerstvej, mladej jarnej zeleniny urobíme báječnú, voňavú zdravú polievku. Krupicové nočky potešia najmä deti.

Koľko to trvá

Príprava 15 minút, varenie 20-30.

Ako sa to robí

Mrkvu, petržlen, kaleráb nakrájame na kocky a opražíme na veľkej lyžici masla. Podusíme prikryté pokrievkou.

Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé ružičky, mladú cibuľku nakrájame na kolieska. Pridáme do polievky a zalejeme kuracím, alebo zeleninovým vývarom, alebo len vodou.

Keď polievka zovrie, pridáme malé krupicové nočky a povaríme asi 7 minút.

Na záver pridáme hrášok, po 3 minútach vypneme a podávame. Na tanieroch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.

Krupicové nočky spravíme tak, že do vajca zamiešame krupicu a trochu soli. Cesto nech je stredne riedke podľa toho, aké nočky máte radi.

Finta

Ani neviem.

Nákupný zoznam

Mrkva, petržlen, kaleráb, karfiol, brokolica, hrášok, cibuľka, vajce, krupica, maslo, soľ, vývar.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!