Tagliatelle s parmezánom – rýchle cestoviny na večeru

Jednoduchý, až smiešne ľahký recept na vynikajúce cestoviny.

Tagliatelle  uvaríme v slanej vode al dente. Viem, že nie každý má rád polotvrdé al dente cestoviny, tak ich možete povariť trochu dlhšie, ale určite nie rozvariť. Možete ich uvariť podľa návodu, vypnúť a nechať dôjsť.

Vyberieme, pridáme veľkú lyžicu masla, zamiešame.

Postupne za stáleho miešania vidličkou pridávame strúhaný parmezán. Veľa.

Ak sa parmezán hrčkavie, primiešajte trochu vody z cestovín.

Je to  naozaj jednoduchý recept, ale urobiť z toho hladké, konzistentné jedlo, nie je len tak. Jedla som ho v Ríme v reštaurácii Di Afredo (sú tam dve, tak choďte do tej v centre). Celé divadlo, ako nám to pripravovali pri stole, bol fantastický zážitok.

Okrem toho aj majiteľ cestovinární Barilla to pokladá za najlepšie, čo môže byť. A on to musí vedieť.

Finta

Úžasnejšie ako sušené sú čerstvé cestoviny.

Nákupný zoznam

1 balenie tagliatelle, nastrúhaný parmezán, maslo, soľ.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!