Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta je veľmi obľúbené maďarské jedlo. Je mimoriadne chutné, zdravé, výdatné. A jednoduché.

Koľko trvá

Tak hodinu a pol

Ako sa to robí

V jednom hrnci duste 10 minút kyslú kapustu. V druhom hrnci duste 10 minút ryžu. Na panvici opražte na cibuli mleté mäso, posoľte, okoreňte.

Môžete pridať klobásu.

Do vymastenej formy ukladajte polovicu kapusty, polejte smotanou, rozmiešanou v šľahačke, polovicu mäsa, ryžu, zvyšok mäsa s klobásou a na vrch kapustu. Polejte smotanou a dajte na 20-30 minút na 200 stupňov piecť.

Finta

Použite radšej vyšší a menší pekáč, ako veľký a plytký. Jedlo sa nevysuší.

Nákupný zoznam

Kilo kyslej kapusty, pol – až kilo  mletého bravčového mäsa (krkovica, plece), šálka ryže, soľ, korenie, 2 cibule, klobása, kyslá a sladká smotana.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!