Valentínske menu

Srdiečkové mozarelové caprese, kuracie nožičky v kukuričných lupienkoch, zemiakovo-celerové srdiečka a jahody v čokoláde. Ešte pohár prosecca a raj je tu!

Predjedlo:

Mozarelu nakrájame na asi polcentimetrové kolieska a vykrajujeme srdiečka. Čo ostane, zjeme na mieste.

Prekladáme nakrájanou paradajkou a bazalkovými lístkami. Polejeme panenským olivovým olejom a balsamikovým octom, môžeme aj mierne posoliť a pokoreniť.

Hlavné jedlo:

Kuracie nožičky posolíme a obalíme v múke a rozšľahanom vajci s mliekom. Posledná fáza je obalenie v rozdrvených kukuričných lupienkoch (corn flakes). Vysypte ich do misy, podrvte rukami – ide to ľahko, sú krehké – a nožičky obaľujte tak, že lupienky na ne pritláčate.

Smažíme v masti, alebo v oleji na strednom plameni. Smaženie je pomerne dlhé, lebo nožičky sú hrubé.

Zemiaky uvaríme v slanej vode spolu s kúskom celeru. Vodu zlejeme, pridáme maslo a mlieko, vymixujeme na hladkú kašu. Dosolíme.

Kašu dáme do vrecúška a  na plech vystlaný papierom na pečenie vytláčame srdiečka, alebo čo sa podarí.

Upečieme v trúbe do zlata.

Grécky jogurt zmiešame so soľou, citrónovou šťavou, olivovým olejom, horčicou. Môžeme pridať čo chceme. (cesnak, syr, kapary, cibuľu…)

Dezert:

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu (najlepšie horkú) s maslom. Namáčame do nej umyté a osušené jahody, necháme stuhnúť na mriežke a podávame.

 

Finta

Ani veľmi nie je. Hádam len pri kaši nepreháňajte s celerom, nie každý jeho chuť ocení.  A jahodám netrhajte lístky, s nimi je to viac sexi. A dajú sa lepšie chytiť.

Nákupný zoznam

Mozarella, paradajky, čerstvá bazalka, soľ, korenie, panenský olivový olej, balsamikový ocot.

Grécky jogurt, soľ, korenie, citrón, olej.

Kuracie nožičky, soľ, hladká múka, vajce, mlieko, corn flakes original.

Zemiaky, celer, soľ, maslo, mlieko.

Jahody, čokoláda, maslo.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!