Lievance tvarohové, jablkové

Svieže, ľahké, zdravé. Pre deti ideálne.

Koľko to trvá

20 minút.

Ako sa to robí

4 vajcia rozdelíme. Z bielkov ušľaháme sneh so štipkou soli. Žĺtka vyšľaháme s jedným vanilkovým cukrom a lyžičkou práškového na hustejšiu penu. Do nej dáme vaničku mäkkého tvarohu, 1 nastrúhané jablko, cca 10 Dg hladkej múky, zmiešanej s polovicou prášku do pečiva. Zamiešame spolu so snehom.

Pečieme na – ideálne lievancovej -, ale aj obyčajnej – panvici s trochou oleja, alebo masla tak, že opatrne ukladáme lyžicu zmesi a rozpackáme ju asi na 1 cm. Pečieme z dvoch strán na polomiernom plameni.

Podávame s – ideálne – jablkovým džemom (ale aj iným). Na tanieri môžeme pocukrovať, poliať čokoládou, posypať Grankom a ozdobiť šľahačkou.

Finta

Kľudne môžete použiť polohrubú múku.

Nákupný zoznam

4 vajcia, 1 vanilkový cukor, lyžica práškového cukru (plus na posypanie), štipka soli, 1 jablko, 10 Dg hladkej múky, 1 vanička mäkkého tvarohu, olej na panvicu, džem, čokoláda, Granko, šľahačka na ozdobu.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!