Marmeláda z červenej cibule

Dlho som hľadala niečo extra originálne ku kačacím stehnám. 

Vynikajúca je táto dobrota aj k červenému mäsu, alebo divine. Jemná sladkastá chuť a aróma červenej cibule spraví lahodku z každého mäsa. Darujte tiež ako jedlý darček.

60 dg masla rozpustíme na panvici, pridáme 800 g červenej cibule nakrájanej na polmesiačiky, dusíme do zmäknutia. Priáme 10 dg cukru, 6 lyžíc balsamikového octu, necháme zredukovať do zhustnutia a na záver prilejeme 3 lyžice čiernoríbezľového likéru Cassis. Minútu povaríme. Marmeláda musí mať hustotu – marmelády.

Dajte do malých zavarovacích pohárov. Skladujte v chladničke.

Finta

Cibuľa je samá voda, tak vám nakoniec ostanú len dva malé poháre tejto lahôdky.

Nákupný zoznam

Maslo, 800 g červenej cibule, kryštálový cukor, balsamikový ocot, Cassis – likér z čiernych ríbezlí

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!