You are currently viewing Mäsové gule plnené mozzarellou

Mäsové gule plnené mozzarellou

Super jedlo pre rodinu, aj návštevy! Budú v siedmom nebi. Ale pozor, rýchlo sa míňajú!

Koľko to trvá

Asi hodinu cakum prask

Ako sa to robí

Kilo mletého mäsa (hovädzie, bravčové, alebo zmes) zamiešame so soľou, korením, oreganom, 4 prelisovanými strúčikmi cesnaku, 2 vajcami a strúhankou. Tvoríme guľky tak, že do stredu dáme mozzarellu mini, alebo rozkrájanú normálnu mozzarellu. Dáme na plech, alebo zapekaciu misu, pokvapkáme olejom

Pečieme na 180 stupňov na cca pol hodiny.

Omáčka: Paradajka nakrájame na malé kocky, dáme na panvicu s trochou oleja. Pridáme 2 konzervy krájaných paradajok, soľ, korenie, lyžicu cukru a trochu paradajkového pretlaku. Varíme, kým sa voda z paradajok nevyparí, cca 15-20 minút.

Mäsové guľky preložíme do veľkej plochej misy, polejeme omáčkou a napicháme špáradlami, aby si každý mohol brať. Podávame s nasekanou bazalkou.

Výborné je to s čerstvou bagetou.

Môžete posypať postrúhaným parmezánom.

Finta

Namiesto doma robenej omáčky kľudne použite hotovú.

Nákupný zoznam

1 kg mletého mäsa, 2 balenia mini – mozzarelly, alebo 3-4 obyčajné mozzarelly,  cesnak, oregano, strúhanka, soľ, korenie, 2 vajcia, pol kila paradajok, dve konzervy krájaných paradajok, paradajkový pretlak, cukor, bazalka.