You are currently viewing Minipizze s bryndzou a podplamenník s pórom

Minipizze s bryndzou a podplamenník s pórom

Senzačná a jednoduchá vec!

Koľko to trvá

niečo cez hodinu

Nákupný zoznam

Na cesto

500 g hladkej múky

lyžičku soli

1 vajce

200 ml teplej vody

polovicu kocky droždia

100 ml slnečnicového oleja.

Na plnku

1 veľkú kyslú smotanu

500 g slaniny

250 g bryndze

hrsť pažítky

1 malý pór (len bielu časť)

rukolu

Ako na to

Do misy dáme múku, soľ, do stredu do jamky vodu a droždie. Necháme 15 minút. Pridáme jedno vajce a zamiesime. Pridáme olej. Vymiesime hladké cesto. Necháme vykysnúť 45 minút.

Vyrobíme si bryndzovú plnku: 250 g bryndze zmiešame s 2 veľkými lyžicami kyslej smotany a pažítkou.

Slaninu nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenom plechu a vykrojíme kolieska. Dáme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Na každé koliesko dáme bryndzovú plnku a lyžicu slaninky.

Dáme do trúby na 180 stupňov na  cca 20 minút.

Zo zvyšného cesta vyvaľkáme osúch. Dáme ho na plech, vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho kyslou smotanou, posypeme pórom, nakrájaným na jemné pásiky a slaninou.

Upečieme na 180 stupňov.

Pred podávaním posypeme rukolou.