Minipizze s bryndzou a podplamenník s pórom

Senzačná a jednoduchá vec!

Koľko to trvá

niečo cez hodinu

Ako na to

Do misy dáme múku, soľ, do stredu do jamky vodu a droždie. Necháme 15 minút. Pridáme jedno vajce a zamiesime. Pridáme deci oleja. Vymiesime hladké cesto. Necháme vykysnúť 45 minút.

Vyrobíme si bryndzovú plnku: 250 g bryndze zmiešame s 2 veľkými lyžicami kyslej smotany a pažítkou.

Slaninu nakrájame na malé kúsky a vyškvaríme.

Cesto vyvaľkáme na pomúčenom plechu a vykrojíme kolieska. Dáme na plech, vystlaný papierom na pečenie.

Na každé koliesko dáme bryndzovú plnku a lyžicu slaninky.

Dáme do trúby na 180 stupňov na  cca 20 minút.

Zo zvyšného cesta vyvaľkáme osúch. Dáme ho na plech, vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ho kyslou smotanou, posypeme pórom, nakrájaným na jemné pásiky a slaninou.

Upečieme na 180 stupňov.

Pred podávaním môžeme posypať rukolou.

Nákupný zoznam

500 g hladkej múky, lyžička soli, 1 vajce, 200 ml teplej vody, polovica kocky droždia, 100 ml slnečnicového oleja.

1 veľká smotana, 500 g slaniny, 250 g bryndze, hrsť pažítky, 1 malý pór (len biela časť), rukola

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!