Morčacie stehná so zeleninou

Morčacie stehná skoro nikto nekupuje – povedal môj mäsiar. Škoda, sú super!

Koľko to trvá

2 hodiny aj s pečením

Ako na to

Morčacie stehná – vrchné aj spodné – posolíme, okoreníme a opražíme na masle z každej strany. vyberieme, vo výpeku opražíme cibuľu, cesnak, pór, rapíkatý celer – všetko nakrájané nahrubo.

Na zeleninu položíme mäso, podlejeme vývarom a dáme na 180 stupňov zakryté piecť na 90 minút. Po hodine vložíme rozopolené mrkvy a dopečieme.

Mäso raz otočíme, polejeme výpekom a posledných 10 minút pečieme odokryté. Podávame so zemiakovou kašou, alebo ryžou. Alebo bagetou.

Finta

Dolné stehná majú vnútri také čudné tenké paličky. Nič si z toho nerobte.

Nákupný zoznam

Morčacie stehná – dolné, horné – podľa chuti, 4 ks, 6 strúčikov cesnaku, 3 cibule (aj jarné), 1 pór, 3 rapíky celeru, olej (maslo) na opekanie, soľ, korenie, 2 deci vývaru, alebo vody, 6 mladých mrkiev.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!