Panna Cotta s marhuľami

Strašne jednoduchý dezert, lahôdka!

Koľko to trvá

15 minút varenie, 2-3 hodiny chladenie podľa veľkosti.

Čo potrebujeme na 4 malé porcie

250 ml šľahačky

80-100 g cukru

3 plátky želatiny

1 vanilkový lusk, alebo vanilkový cukor s pravou vanilkou

1 citrón, najlepšie bio, veľmi dobre vydrhnutý

5 zrelých marhúľ

trocha cukru

šprc rumu

Ako na to

Do trošky studenej vody dáme želatinu.

Do kastrólika dáme šľahačku, cukor, vanilkový cukor (alebo vyškriabané vnútro vanilky spolu s luskom) a citrónovú kôru.

Za stáleho miešania necháme zovrieť. trošku povaríme, vypneme a do horúceho zašľaháme nabobtnanú želatínu.

Plníme do vodou vypláchnutých misiek.

4 marhule nakrájame na malé kúsky a chvíľku povaríme s lyžicou cukru a trochou rumu.

Jednu necháme surovú na ozdobu a rozrežeme ju na 4 mesiačiky.

Na panna cottu v miske, alebo vyklopenú, nalejeme marhule, ozdobíme mesiačikmi surovej.

 

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!