Papriky plnené zeleninou a zapečené

Ľahké, zdravé letné jedlo. Bez mäsa.

Koľko to trvá

do hodiny

Ako sa to robí

Uvaríme dlhozrnnú ryžu.

Cuketu nakrájame na malé kocky, posolíme a necháme min 15 minút vykvapkať. Paradajky nakrájame na malé kúsky a tiež necháme posolené zbaviť sa časti vody.  Obe na sitku.

Papriky prepolíme, zbavíme zrniečok a stopky. Posolíme a necháme pár minút vypotiť (nemusí byť). Plech vystelieme papierom na pečenie a dáme tam papriky na 10 minút pri 200 stupňoch predpiecť.

Do misy dáme vykvapkané paradajky, cuketu, ryžu, rozdrobenú fetu, 1-2 strúčiky cesnaku – pretlačené, čerstvo zomleté čierne korenie, provensálsku zmes korenia, alebo tymián, bazalku a oregano. Zamiešame a plníme papriky, ktoré sme medzitým preložili do zapekacej misy.

Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme zapiecť na 20 minút do trúby na 200 stupňov.

Nákupný zoznam

4 – 5 čerstvých mäsových paprík, červených, zelených, alebo žltých, hrnček dlhozrnnej ryže, 1 feta, 2 menšie cukety, 6 stredných paradajok, korenie, soľ, provensálska zmes korenia, alebo tymián, bazalka a oregano, olivový olej, parmezán, 2 strúčiky cesnaku.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!