Tvarohová a škvarková pomazánka

Čerstvý tvaroh je zázrak a zaslúži si oveľa viac pozornosti, ako mu dávame.

 

Tvaroh zmiešame so soľou, sladkou červenou paprikou, pomazánkovým maslom, alebo Lučinou a nadrobno nakrájanou cibuľkou, alebo pažítkou.

Výborne chutí s čerstvou bagetou, alebo suchou topinkou.

Finta

Kúpiť tvaroh je umenie. Keď kupujete z farmy, musí byť čerstvý a mäkký. Žiadne tvrdé hrudky. Skúste vždy stlačiť medzi prstami.

Nákupný zoznam

250 g tvarohu, pomazánkové maslo, alebo Lučina, soľ, sladká mletá paprika, cibuľka, alebo pažítka.

 

Čerstvé škvarky zjedzte teplé a čo ostane, použite na pomazánku.

Škvarky pomelieme, pridáme postrúhané 2 vajcia uvarené na tvrdo, postrúhané kyslé uhorky, soľ, korenie, horčicu, pomazánkové maslo.

Finta

Škvarky môžete aj nadrobno pokrájať.

Nákupný zoznam

250 g škvarkov, 2 vajcia, kyslé uhorky, horčica, soľ, korenie, pomazánkové maslo.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!