Pečené paradajky a pomazánka z nich

Toto je vhodné na „Food Prepping“. To je, že si pripravíme väčšie množstvo jednej suroviny a to potom používame na rôzne jedlá.

Koľko to trvá

S pečením dve hodiny

Čo potrebujeme

1,5 – 2 kg väčších zrelých paradajok, soľ, korenie, olej, čerstvý tymián a rozmarín.

Na pomazánku zopár pečených paradajok, lúčinu, alebo bryndzu, soľ, korenie, panenský olivový olej.

Ako na to

Väčšie paradajky umyjeme, osušíme, prerežeme napoly a vyrežeme stopku.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie rezom nahor.

Posolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom. Na vrch položíme čerstvý rozmarín a tymián.

Pečieme pri 160 stupňoch asi hodinu až hodinu a pol podľa veľkosti paradajok.

Pomazánku spravíme tak, že paradajky zmixujeme nahrubo a zmiešame s lučinou, alebo bryndzou.

Podľa chuti posolíme a pokoreníme, môžeme pridať pár kvapiek paneneského olovového oleja.

 

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!