Pečené paradajky

Lahodné, ľahké, zdrave predjedlo.

Koľko to trvá

40 minút

Ako sa to robí

Zrelé paradajky nakrojíme do kríža, obaríme na 2 minúty vriacou vodou, prudko schladíme a odstránime kožu.

Rozrežeme napoly, posolíme a necháme pár minút vypotiť.

Medzitým na panvici s olejom upečieme 2 nakrájané strúčiky cesnaku. Vyberieme ich a zahodíme.

Paradajky osušíme, odstránime zrniečka a poukladáme reznou časťou na zapekaciu misu, ktorú sme predtým potreli cesnakovým olejom. Posolíme, pokoreníme, pridáme tymián a petržlen a 2 roztlačené strúčiky cesnaku. Pokvapkáme zvyškom cesnakového oleja a dáme na 220 stupňov piecť asi 20 minút.

Podávame posypané parmezánom.

Nákupný zoznam

Zrelé veľké paradajky, najlepšie podlhovasté – fľaškové, 4 strúčiky cesnaku, niekoľkolyžíc oleja, soľ, korenie, tymián, petržlenová vňať, parmezán.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!