You are currently viewing Polievka  Julinka

Polievka Julinka

Ľahká, diétna a výborná zeleninová polievka s mäsom. No bomba!

Koľko to trvá

2 hodiny

Čo potrebujeme na 4 porcie

0,5 kg hovädzieho mäsa (rebro, močing, osso bucco, hruď)

2 mrkvy

1 petržlen

polovicu malého kelu

1 pór (bielu časť)

1 malý kaleráb

1 rapík celeru, alebo štvrťku malého celeru

2 hrste hrášku, aj mrazeného

1 cibuľu

1 lyžicu masla na jej opraženie

petržlenovú vňať

čierne a nové korenie

bobkový list

soľ.

Ako na to

Do 2 litrov vody dáme mäso, 2 lyžičky soli, po 5 guličiek čierneho a nového korenia (v sitku) a 2 bobkové listy.

Necháme pomaly variť jeden a pol hodiny.

Zeleninu nakrájame na tenké slížiky.

Mäso vyberieme, vložíme zeleninu a 2 hrste hrášku. Necháme povariť, vložíme späť nakrájané mäso a spolu necháme povariť ešte pár minút.

Ak chceme lepšiu chuť, opražíme na masle na polovicu rozkrojenú cibuľu rezom dole a vložíme do polievky variť spolu so zeleninou.

Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Finta

Zeleninu naozaj nakrájajte na tenké slížiky. To je „Julienne“. Nie kocky.