Polievka Julinka

Ľahká, diétna a výborná zeleninová polievka s mäsom. No bomba!

Koľko to trvá

1,5 – 2 hodiny

Ako na to

Do 2 litrov vody dáme mäso, 2 lyžičky soli, po 5 guličiek čierneho a nového korenia (v sitku) a 2 bobkové listy.

Necháme pomaly variť jeden a pol hodiny.

Zeleninu nakrájame na tenké slížiky.

Mäso vyberieme, vložíme zeleninu a 2 hrste hrášku. Necháme povariť, vložíme späť nakrájané mäso a spolu necháme povariť ešte pár minút.

Ak chceme lepšiu chuť, opražíme na masle na polovicu rozkrojenú cibuľu rezom dole a vložíme do polievky spolu so zeleninou.

Podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Finta

Zeleninu naozaj nakrájajte na tenké slížiky. To je „Julienne“. Nie kocky.

Nákupný zoznam

0,5 kg hovädzieho mäsa (rebro, močing, osso bucco, hruď), 2 menšie mrkvy, 1 petržlen, polovica malého kelu, pór (biela časť), 1 malý kaleráb, 1 rapík celeru, alebo štvrťka malého celeru, 2 hrste hrášku, aj mrazeného, 1 cibuľa, maslo na jej opraženie, petržlenová vňať, čierne a nové korenie, bobkový list, soľ.

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!