Polievka z čerstvých paradajok bez múky

Bez múky, len z paradajok, najlepšia na svete

Koľko to trvá

30 minút

Ako sa to robí

Zrelé paradajky olúpeme tak, že ich nakríž narežeme ostrým nožom a obaríme vriacou vodou. Necháme 2 minúty a šokom schladíme v ľadovej vode. Potom sa dobre šúpu.

Na oleji opražíme malú cibuľu a 1 strúčik cesnaku – nakrájaný. Pridáme zy lyžicu paradajkového pretlaku a ošúpané nakrájané paradajky. Ochutíme soľou, korením, oreganom atymiánom. Zalejeme zeleninovým vývarom, alebo vodou.

Povaríme 10 minút, zmixujeme, dochutíme a môžeme podávať.

Na tanieri pridáme nakrájanú bazalku, kvapku panenského oleja, balzamikového octa a strúhaný parmezán.

Finta

Ak máte radi jemnejšiu, pridajte do hotovej polievky smotanu.

Nákupný zoznam

Pol kila čerstvých zrelých paradajok, 1 malá cibuľa, olej, 1 strúčik cesnaku, lyžica paradajkového pretlaku, 1 liter vývaru, alebo vody, soľ, korenie, tymián, oregano, bazalka, panenský olej, balzamikový ocot, parmezán.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!