Tekvicová polievka z Hokkaido s kari a zázvorom

Typická jesenná polievka netypickej chuti. Jedla som ju na zámku u zaťa na Halloween. Je ohromná.

1 hokkaido ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. Na plech dáme papier na pečenie a naň posolené, pokorenené a olivovým olejom pokvapkané mesiačiky hokkaido. Pečieme v trúbe na 200 stupňov 15-20 minút.

V hrnci speníme cibuľu, cesnak, lyžičku kari korenia, pridáme 3 zemiaky, 5 cm zázvoru na plátky, zalejeme vývarom, pridáme tekvicu, uvaríme.

Zmixujeme, dochutíme soľou a smotanou.

Na tanieri pridáme lyžicu kyslej smotany a nasucho opečené tekvicové semienka.

Finta

Večná debata či hokkaido šúpať, alebo nešúpať: Vyskúšala som obidve varianty. Ja šúpem.

Nákupný zoznam

1 hokkaido, cibuľa, cesnak, kari korenie, 3 zemiaky, Zázvor, vývar, soľ, korenie, olivovýolej, smotana, alebo šľahačka, kyslá smotana, tekvicové semienka.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!