Recepty z Markízy – „Údený“ losos a ružová šošovica so zeleninou

“Údený“ čerstvý losos so zeleninovou ružovou šošovicou.

Filet čerstvého, alebo rozmrazeného lososa
Kilo kryštálového cukru
Pol kila soli
3 deci Metaxy, či iného hnedého alkoholu
Rybu umyjeme a osušíme
V zapekacej mise zmiešame soľ a cukor
Vložime rybu, zahrabeme.
Polejeme alkoholom
Necháme “údiť” jednu, max 4 hodiny
Rybu vyberieme, soľ, cukor a koňak vyhodíme, rybu umyjeme, osušíme a pečieme nasucho v rúre na 200 stupňov 20 minút.

Ružová šošovica s koreňovou zeleninou 

 
Štvrť kila lúpanej ružovej šošovice
1  cibuľa, alebo šalotka
2 mrkvy
1 petržlen
1/4 celeru
1 l vývaru (môže byť aj voda, ale nie je to také dobré)
1-2 konzervy krájaných paradajok
 soľ
korenie
tymián
kečup
 
 

Na oleji speníme cibuľu, alebo šalotku. Pridáme na malé kocky nakrájané:  mrkvu, petržlen a plátok celeru. Osmahneme, zalejeme troškou vývaru a dusíme 10 minút.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!