Ružová šošovica s koreňovou zeleninou.

Rýchla a zdravá, diétna ba až ketózna príloha, alebo samostatné jedlo. Budete prekvapení, aké je to dobré! 

Na oleji speňte cibuľu, alebo šalotku. Pridajte na malé kocky nakrájané:  mrkvu, petržlen a plátok celeru. Osmahnite, zalejte troškou vývaru, alebo vody a poduste 5 minút.

Pridajte prepláchnutú ružovú šošovicu, postupne prilievajte vývar a stále miešajte. Vývarom nešetrite, šošovica ju priam hltá.

Šošovica bude o pár minút hotová. Pridajte jednu – dve konzervy nakrájaných paradajok, soľ, korenie, dobrý je aj tymián, alebo oregano. Na zjemnenie pridajte trochu kečupu, alebo cukru. Ale nemusíte. Krátko prevarte a odstavte.

Finta

Táto šošovica je lúpaná a veľmi ľahko sa rozvarí. Dávajte si pozor, aby ste nemali šošovicovú kašu.

Nákupný zoznam

Štvrť kila lúpanej ružovej šošovice, cibuľu, alebo šalotku, mrkvu, petržlen, celer, vývar, soľ, korenie, tymián, 2 konzervy krájaných paradajok, trochu kečupu.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!