Sacherova torta

Senzačná, plná čokolády, veľmi jednoduchá! Najlepšia je domáca.

Koľko to trvá

Aj s chladením cca 2,5 hodiny

Ako sa to robí

Spravíme si hustý, pevný sneh z bielkov a jedného vanilkového cukru.

Mäkké (nie rozpustené) maslo vymiešame s práškovým cukrom, po jednom vmiešame žĺtky. 150 g horkej čokolády rozpustíme vo vodnm kúpeli. Pozor, aby sa len rozpustila a nebola horúca. Primiešame ju do cesta. Nakoniec pridáme preosiatu hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Do cesta opatrne zapracujeme sneh a dáme do tortovej formy. Ja používam bez dna, na spodok dám alobal, alebo papier na pečenie, okraje pevne zapracujem, aby cesto nevytieklo. Pečiem na plechu pri 160 stupňoch 1 hodinu.Torta je hotová, keď je na dotyk pevná a okraje sa jemne oddeľujú od formy.

Necháme vychladnúť, prerežeme napoly.

Obrátime hore nohami, na plát natrieme hrubú vrstvu marhuľového džemu (používajte mixovaný, nie s veľkými kúskami ovocia). Položíme druhý plát a aj vrch a okraje potrieme marmeládou. 2 horké čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli s asi 1 dcl slnčnicového oleja. Vylejeme na tortu a uhladíme. Ozdobíme ako chceme. Super je aj šľahačka.

Finta

Ak chcete peknú tortu s ostrými okrajmi, obráťte hu hore nohami a ozdobte tak.

Nákupný zoznam

Na tortu

6 vajec, 130 g masla, 1 vanilkový cukor, 150 g horkej čokolády, 110 g práškového cukru, 130 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva

Na plnku: 500 g marhuľového džemu jemného.

Na polevu: 2 horké čokolády, cca 1 dcl slnečnicového oleja

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!