Sorbet z čiernych ríbezlí

Sorbet z čiernych ríbezlí dokážete spraviť aj bez zmrzlinovača.

Koľko to trvá

Varenie 15 minút, chladenie pol dodiny, mrazenie 4 hodiny

Ako sa to robí

Pol kila ribezlí uvaríme s 10 Dg cukru a 1,5 deci vody.  VArí sa asi 5 minút. Prepasírujeme, necháme schladiť a vložíme do mrazničky. Po 4 hodiny každých 20-30 minút prešľaháme.

Pred podávaním necháme 10-15 minút povoliť.

Finta

Nepodceňujte šľahanie počas mrazenia. Nahradzuje to zmrzlinovač.

Nákupný zoznam

500 g čiernych ríbezlí, 100 g cukru, 1,5 deci vody, 1 lyžica medu

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!