Stejky zo sviečkovice Budapešť

Koľko to trvá

Pol hodiny

Ako sa to robí

4 plátky peknej, odblanenej sviečkovice jemne naklepeme a necháme odpočinúť.

Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú slaninu, papriky, huby, paradajky, husaciu pečeň a hrášok. Prudko pražíme 5-7 minút. Podlejeme vývarom a odokryté povaríme. Osolíme, okoreníme.

Sviečkovicu osolíme a okoreníme a prudko opražíme na inej panvici asi 2-3 minúty z každej strany a položíme na uvarenú zmes.

Podávame s ryžou.

Finta

Mäso môžete osoliť a okoreniť, až keď bude hotové.

Nákupný zoznam

4 kusy sviečkovice, asi 2 centimetrové, 1 cibuľa, 2 papriky, jedna žltá, jedna zelená, 2 paradajky, 200 g husacej pečene,  100 g slaniny, 200 g šampiňónov, 150 g hrášku čerstvého, alebo mrazeného.

 

 

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!