Veľkonočný tvarohový koláč „Volské oko“ s marhuľami

Koľko to trvá

Príprava 20 minút, pečenie cca 20 minút, chladenie 4 hodiny a viac

Ako sa to robí

Múku zmiešame s práškom do pečiva. Postupne primiešavame ostatné prísady na cesto, miešame ručným šľahačom. Cesto vylejeme na vymastený a vymúčený plech a pečieme na 180 stupňov cca 20 minút.

Plnku spravíme tak, že necháme napučať želatinu v 150 ml vody, zohrejeme, necháme vychladnúť. Dobre premiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, tvarohom, citrónovou kôrou a šťavou. Nakoniec opatrne zapracujeme dotuha vyšľahanú šľahačku.

Vylejeme na vychladnuté cesto na plech. Necháme trochu stuhnúť a na vrch poukladáme marhule v 3 centimetrových rozostupoch. Necháme úplne stuhnúť v chladničke, cca 4 hodiny.

Po nakrájaní vyzerajú rezy ako kockaté volské oko.

Nákupný zoznam

Na cesto: 170 g hladkej múky, 1 sáčok prášku do pečiva, 170 g práškového cukru (ja dávam 100g), 1 vanilkový cukor, štipka soli, 170 g mäkkého masla, 4 vajíčka

Na plnku: 1 kg mäkkého tvarohu, 2 balíčky práškovej želatíny, 180 g práškového cukru, 1 citrón (kôru aj šťavu), 2 šľahačky

Na úplný vrch: 1 až 1,5 pohára zaváraných marhúľ (záleží na veľkosti plechu).

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!