Zapekaný baklažán s mozarellou

Super dobré!

Koľko o trvá

Asi hodinu

Ako sa to robí

Baklažánumyjeme a nakrájame na polcentimetrové kolieska. Posolíme a necháme vypotiť.

Na panvicu speníme cibuľku, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku, 1 konzervu krájaných paradajok, niekoľko zrelých paradajok, nakrájaných na kocky. Posolíme, pokoreníme. Podlejeme troškou vody a necháme variť 20 minút.

Baklažán osušíme. Každé koliesko namočíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na troške oleja.

Mozarellu nakrájame na kolieska.

Do zapekacej misy nalejeme paradajkový základ a naň postupne baklažán a mozarellu. Posypeme tymiánom, bazalkou a nastrúhaným parmezánom.

Pečieme na 200 stupňov asi pol hodinu.

Nákupný zoznam

2 baklažány, 2 dlhé morazelly, 1 konzerva krájaných paradajok, 1 malá konterva paradajkového pretlaku, 2-3 čerstvé paradajky, cibuľa, parmezán, olej, soľ, korenie, bazalka, tymián.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!