Zelenina na panvici – lepšia ako grilovaná

Tento spôsob je trochu prácny, ale vynikajúci. Grilovaná sa nedá ani porovnať.

Koľko to trvá

Asi 40 minút podľa množstva zeleniny a panvíc.

Ako sa to robí

Baklažán nakrájame na tenučké pásiky. posolíme, necháme vypotiť. Cuketu tak isto.

Červenú cibuľu nakrájame na asi 4 mm kolieska

Šampióny očistíme, nožičky odkrojíme. nakrájame na štvrťky. Ak sú veľké, na plátky.

Posolenú zeleninu osušíme obrúskom.

Na 2 panviciach  na troche oleja opekáme jednu zeleninu po druhej do hneda. Vždy len jednu vrstvu. Postupne ich ukladáme na plochú misu.

Opečieme baklažán, cuketu, cibuľu. Potom paradajky, nakrájané tiež na tenšie plátky. Šampióny opečieme na panvici. 5 strúčikov cesnaku pretlačíme do 2-3 lyžíc oleja. 1-2 minúty oprážame a vysypeme ako poslednú vrstvu na zeleninu.

Finta

Zelenina musí byť naozaj tenučká. A poriadne opečená.

Nákupný zoznam

1 baklažán, 1 cuketa, 2 červené cibule, 250 g šampiónov, najlepšie hnedých, 3 veľké paradajky, 5 strúčikov cesnaku, soľ, olej.

Komentáre

Dostávaj moje novinky ako prvá!