Bravčové karé v kari omáčke

Rýchle, dobré jedlo.

Koľko to trvá

30-40 minút

Čo potrebujeme na 4-6 porcií

1 kg bravčového karé bez kosti

1 kyslú smotanu

1 smotanu na varenie

1 balík na tenké plátky nakrájanej slaniny

1 malú konzervu paradajkového pretlaku

soľ

cukor

čierne korenie

kayenské korenie

kari korenie

petržlenovú vňať

Ako na to

Karé bez kosti nakrájame na rezne, posolíme, pokoreníme čiernym korením a kayenským korením. Každý rezeň zabalíme do tenkého plátu slaniny a poukladáme do zapekacej misy.

Omáčku spravíme z jednej kyslej a jednej sladkej smotany, soli, lyžičky cukru, malej konzervy paradajkového pretlaku, 3 lyžičiek kari korenia a petržlenovej vňate.

Zamiešame a nalejeme na mäso.

Pečieme pri 200 stupňoch asi 20 – 30 minút.

Ozdobíme zelenou vňaťou a podávame s ryžou.