Rýchle, dobré jedlo.
Koľko to trvá
30-40 minút
Čo potrebujeme na 4-6 porcií
1 kg bravčového karé bez kosti
1 kyslú smotanu
1 smotanu na varenie
1 balík na tenké plátky nakrájanej slaniny
1 malú konzervu paradajkového pretlaku
soľ
cukor
čierne korenie
kayenské korenie
kari korenie
petržlenovú vňať
Ako na to
Karé bez kosti nakrájame na rezne, posolíme, pokoreníme čiernym korením a kayenským korením. Každý rezeň zabalíme do tenkého plátu slaniny a poukladáme do zapekacej misy.
Omáčku spravíme z jednej kyslej a jednej sladkej smotany, soli, lyžičky cukru, malej konzervy paradajkového pretlaku, 3 lyžičiek kari korenia a petržlenovej vňate.
Zamiešame a nalejeme na mäso.
Pečieme pri 200 stupňoch asi 20 – 30 minút.
Ozdobíme zelenou vňaťou a podávame s ryžou.