You are currently viewing Pražma – ryba pečená v soľnej kruste

Pražma – ryba pečená v soľnej kruste

Koľko to trvá

40 minút

Čo potrebujeme

1 rybu s kožou (pražma, morský vlk, pstruh)

1 kg hrubej soli

hrsť sušených byliniek

1-2 bielka

hrsť čerstvých byliniek (bouquet garni – rozmarín, tymián, oregano)

Ako na to

Rybu dobre umyjeme, osušíme papierovými utierkami – aj vo vnútri.

Odrežeme plutvy.

Dovnútra dáme hrsť čerstvých byliniek

V mise prešľaháme bielka, zasypeme soľou, dobre premiešame. Pridáme sušené bylinky. Uťapkáme na plechu na rybe zo všetkých strán, chvost a hlavo môžeme vynechať.

Upečieme na 200 stupňov cca 20-30 minút podľa veľkosti ryby. Hotová je, keď je soľ upečená.