Výdatné a fantastické Paccheri Giganti – “rúry” s kačacím mäsom.
Koľko to trvá
3 hodiny
Ako sa to robí
Na studenú panvicu dajte kačacie stehná zo strany, kde majú kožu a opekajte asi 10 minút, otočte a opečte z druhej strany. Vyberte na tanier. Časť masti zlejte, opečte cibuľku a cesnak, poprášte lyžicou hladkej múky, opražte. Zalejte červeným vínom, vývarom, alebo vodou, vložte konzervované krájané paradajky, posoľte, okoreňte, pridajte rozmarín a bobkový list, lyžicu cukru a dobre premiešajte. Vložte stehná a nechajte dusiť na miernom ohni 2 hodiny.
Stehná vyberte, vidličkou natrhajte na kusy a vložte naspäť do omáčky. Vyberte bylinky. Nalejte deci mlieka a povarte 10 minút. Keď je omáčka prihustá, zrieďte vodou z cestovín.
Cestoviny uvarte v slanej vode al dente a pridajte k omáčke.
Posypte parmezánom a bazalkou.
Finta
Použite veľké cestoviny, môžete aj canelloni, alebo veľké mušličky.
Nákupný zoznam
2 kačacie stehná, 150 ml dobrého červeného vína, 150 ml vývaru, alebo vody, cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica hladkej múky, 1 konzerva krájaných paradajok, rozmarín, bobkový list, soľ, korenie, 1 deci mlieka, 1 lyžička kryštálového cukru, pol balenia cestovín Paccheri, alebo veľkých mušličiek, parmezán, bazalka na ozdobu.