Dezerty a maškrty

Bezlepkový cheesecake s mandľami

Koľko to trvá

Príprava hodinu, pečenie 45 minút, chladenie cez noc

Čo potrebujeme

Na spodok

3 bielka

100 g práškového cukru

1 lyžičku škorice

400 g mandľovej múky

Na plnku

1000 g mäkkého tvarohu

200 ml smotany alebo vaječného koňaku

3 žĺtka

3 vajcia

50 g kukuričného škrobu

150 g cukru

štipku soli

Na vrch

50 g mandlí

1 karamel s himalájskou soľou Fat Brothers

Ako na to

3 bielka vyšľaháme, zašľaháme do nich cukor a zamiešame škoricu a mandľovú múku. Uťapkáme na dno tortovej formy, vystlanej papierom na pečenie a upečieme na 180 stupňov do bledohneda. Necháme vychladiť.

V mise rozmiešame smotanu alebo vaječný koňak so škrobom, pridáme žĺtky, vajcia, rozmiešame, pridáme cukor, tvaroh a vymiešame dohladka.

Nalejeme na vychladený spodok a pečieme na 180 stupňov asi 45 minút. Keď sú okraje upečené a stred mierne trasľavý, vypneme trúbu a necháme cez noc.

Mandle opražíme nasucho na panvici, zmiešame s roztopeným karamelom (v mikrovlnke) a nalejeme na koláč.