Dezerty a maškrty, Jedlá z ovocia

Úžasná jahodová torta s čokoládovou penou

Báječná nepečená torta

Čo potrebujeme

Na korpus:

1 hotovú zmes na Brownies od FatBrothers,

alebo

3 vajcia

1 šálku kryštálového cukru

3 šálky hladkej múky

2 lyžice kakaového prášku

1 prášok do pečiva

1/2 šálky oleja

1/2 šálky mlieka

Na penu

1 horkú čokoládu

1/2 mliečnej čokolády

4 vajcia M

2 šľahačky 40%

4 plátky želatiny

1-2 lyžice kryštálového cukru (nemusí byť)

500 g čerstvých veľkých jahod

Ako na to

Spodok upečieme podľa návodu na zmesi na Brownies v tortovej forme o priemere 24 cm.

Ak nemáme zmes, zmiešame hreuvedené suroviny, nalejeme do formy, vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri 170°asi 15 – 20 minút.

Nechajte vychladiť.

Čokoládu necháme roztopiť nad horúcou vodou. Želatinu necháme napučať v troche studenej vody a zohrievame, kým sa nerozpustí. Do čokolády primiešavame po jednom žĺtka a nakoniec želatinu. Môžeme dať cukor.

Jemne zapracujeme sneh z bielok a vyšľahané šľahačky. Na tortu poukladáme zvnútra dookola formy rozpolené jahody, zvyšok nakrájame a dáme do stredu na korpus.

Zalejeme penou a necháme vychladiť minimálne 4 hodiny.