Dezerty a maškrty, Jedlá z ovocia

Jahodová torta s čokoládovou penou

Báječná nepečená torta

Čo potrebujeme

Na korpus:

1 hotovú zmes na Brownies od FatBrothers,

alebo

3 vajcia

1 šálka kryštálového cukru

3 šálky hladkej múky

2 lyžice kakaového prášku

1 prášok do pečiva

1/2 šálky oleja

1/2 šálky mlieka

Na penu

1 horkú čokoládu

1/2 mliečnej čokolády

4 vajcia M

2 šľahačky 40%

4 plátky želatiny

1-2 lyžice kryštálového cukru (nemusí byť)

500 g čerstvých veľkých jahod

Ako na to

Spodok upečieme torte o priemere 24 cm. Ak nemáte zmes, zmiešajte hreuvedené suroviny, nalejte do formy, vystlanej papierom na pečenie a upečte pri 170°asi 15 – 20 minút.

Nechajte vychladiť.

Čokoládu nechajte roztopiť nad horúcou vodou. Želatinu nechajte napučať v troche studenej vody a zohrievajte, kým sa nerozpustí. Do čokolády primiešavajte po jednom žĺtka a nakoniec želatinu. Môžete dať cukor.

Jemne zapracujte sneh z bielok a vyšľahané šľahačky. Na tortu poukladajte zvnútra dookola formy rozpolené jahody, zvyšok nakrájajte a dajte do stredu na korpus.

Zalejte penou a nechajte vychladiť minimálne 4 hodiny.