Dezerty a maškrty, Múčne jedlá

Jogurtové lievance s jablkami

Ľahučké a zdravé lievance polejte naším karamelom s himalájskou soľou a budete nadšení. V každú dennú aj nočnú hodinu!

Koľko to trvá

Tak pol hodinu, podľa množstva lievancov

Čo potrebujeme na 24 lievancov (4 osoby)

2 červené jablká

šťavu z jedného citróna

50 g roztopeného masla

2 vajcia

štipku soli

300 ml smotanového jogurtu

vanilkový cukor

200 ml mlieka

200 ml polohrubej múky

1 prášok do pečiva

Karamel s himalájskou soľou FatBrothers https://zuzanamachova.sk/produkt/karamel-s-himalajskou-solou/

olej na vyprážanie

škoricový cukor

Ako na to

Jablká zbavíme jaderníka a neošúpané ich nakrájame na tenké polmesiačiky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou.

Vajcia vyšľaháme s jogurtom, mliekom, soľou, vanilkovým cukrom. Pridáme múku. Cesto necháme pár minút odpočívať.

Na panvici rozpálime trochu oleja a veľkou lyžicou na ňu lejeme lievance. Cesto je hutné, tak sa nerozlejú a majú pekný tvar. Kým sa smažia na prvej strane, poukladáme na ešte surovú stranu jablkové polmesiačiky.

Lievance obrátime a dopečieme na druhej strane aj s jablkami.

Podávame so škoricovým cukrom a zohriatym karamelom – viď vyššie.

Poznámka:

Vo videu robím z polovičnej dávky, ale to vám pri dvoch – troch deťoch nebude stačiť.