You are currently viewing Moravské koláče (môj recept)

Moravské koláče (môj recept)

Koľko to trvá

S kysnutím 2 hodiny

Čo potrebujeme na 2 plechy

Cesto

500 g hladkej múky

2 lyžice kryštálového cukru

60 g mäkkého masla

štipku soli

200 ml vlažného mlieka

kocku čerstvého droždia

2 vajcia

Plnka (ľubovoľná)

200 g mäkkého tvarohu

lyžicu práškového cukru

čerstvé maliny, ríbezle, jahody, alebo džem

Na posýpku

Lyžicu stueného masla

hrsť – dve hrubej múky

3 lyžice kryštálového cukru

vanilkový cukor

trochu škorice

Okrem toho

vajce na potretie

Ako na to

Do misy dáme múku, soľ, do stredu cukor, mlieko a droždie.

15 minút necháme

Pridáme vajcia, maslo a vymiesime hladké cesto.

Necháme hodinu vykysnúť

Rozelíme na kúsky ako dlaň, vytvarujeme bochníky, dáme na plech a spodkom pohára zatlačíme, aby sme vyrvorili jamku.

Do nej dáme lyžicu tvarohu a cukrom, ovocie, posýpku. Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme na 200 stupňov, kým nie sú upečené. Asi 20 minút.