Dezerty a maškrty

Mousse au Chocolat bez pridaného cukru

Koľko to trvá

20 minút plus asi 30 minút chladenie

Čo potrebujeme na 3 menšie porcie

100 g horkej čokolády (50% kakaa)

2 vajcia úplne čerstvé

70 ml šľahačkovej smotany

lyžičku masla

Ovocie, alebo orechy na ozdobu

Ako na to

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, šľahačku a maslo. Nevaríme, akonáhle sa čokoláda roztopí, vylejeme do misy

Vajcia rozdelíme, zvlášť vyšľaháme žĺtky na penu a bielka na sneh.

Do čokolády opatrne vmiešame najprv vyšľahané žĺtky a nakoniec sneh z bielkov tak, aby bola pena úplne elá čokoládová.

Nalejeme do pohárov, ozdobíme a dáme vychladiť.

Tip

Ak použijete 70 a viac percentnú čokoládu, môžete pridať do žĺtkov a bielkov lyžičku kryštálového cukru.