Dezerty a maškrty

Ovocné tortičky Pavlova

Koľko to trvá

Príprava pol hodiny,

pečenie 1 hodinu 40 minút, chladenie hodinu.

Čo potrebujeme

Na tortičky

2 bielka

100 g kryštálového cukru

šťavu z polovice citróna

lyžicu vanilkovej esencie

Na ozdobu

1 šľahačku

drobné ovocie

lístky mäty

Ako sa to robí

Bielka vymiešame do polotuha, postupne

pridávame cukor a miešame, kým nie je

hmota veľmi hustá a krémová. Trvá to aspoň

20 minút.

Nakoniec varechou zamiešame citrónovú

šťavu a vanilku.

Plníme do vrecúška a na papier na pečenie

vytlačíme hniezda na dve “poschodia”.

Do stredu každého vyhĺbime lyžičkou jamku

na šľahačku..

Pečieme pri 100 stupňoch 1 hodinu a 40 minút.

Necháme v trúbe vychladnúť.

Tortičky plníme vyšľahanou šľahačkou

z vrecúška a drobným ovocím. Na každú dáme

lístoček mäty.

Ak nechceme, aby tortičky popraskali,

miešame bielka najprv na stredný

stupeň, aby neboli bubliny vzduchu

veľké. Potom cukor primiešavame

na najvyššiu rýchlosť. Počas pečenia

trúbu neotvárame a necháme tortičky

naozaj vychladiť v zatvorenej.